Går det ikke som planlagt? Søk nå!

2017 år ble et strengere år for næringslivet. Staten vil effektivisere privat sektor slik at flere skal følge reglene og overholde fristene, samt at vil få penger inn i kassa fra “slappe” aktører gjennom dyre gebyrer. 
Mange fikk med seg at det nå er innført tvangsmulkt som beregnes daglig. Tilleggsskatten ble også strengere (starter på 20 %).

31 mai er fristen for å levere inn skattemelding for selskaper (ligningspapir på gammelt vis). Hvis man ikke leverer skattemeldingen, blir det kostbart. Før kunne man slippe unna med gebyr på kr 200 hvis det var et underskudd i selskapet. Nå er det både tvangsmulkt og tilleggsskatt som kommer, det er blitt dyrt rett og slett å overse fristen. For manglende levering er tvangsmulkt kr 524,5 per dag (maksbeløpet 52 450 kroner).

Hvis det er regnskapsfører eller revisor som rekker ikke pga. interne greier, så søker de på om utsettelse. Men hvis du ikke leverte alt nødvendig til regnskapsfører/revisor som avtalt (les i god tid, ikke to dager før leveringsfrist), bør du søke om utsettelse selv.

Inne på Altinn finnes et skjema RF-1114 «Søknad om utsatt frist for levering av skattemelding for formues- og inntektsskatt – næringsdrivende 2016». Husk å utfylle søknaden innen 31.05, da får du en måned ekstra til å levere skattemeldingen. 

Husk at jo mer ryddig du driver et selskap, jo bedre er det for din økonomi.

#businessinnorway #skatt #skattemelding #ligningspapir #regnskap #søkeutsettelse #næringslivet #næringsdrivende #selskap #aksjeselskap #økonomi #sparetips #Altinn #skatteetaten #altinn #tvangsmulkt #tallsnacks

Aksjer: aksjetips fra en nybegynner

 

Etter mitt innlegg med aksjetips har jeg fått forespørsel om å skrive mer om aksjer. Jeg har en del forskjellige aksjer, så tenker å skrive litt om alle jeg har vært borte i.
Merk: jeg er en amatør i aksjemarkedet og kan ikke ta ansvar for noen sin aksjehandel basert på min blogg.
 
Ok, her kommer de første aksjene:
– APCL (African Petroleum Corporation Limited) er et uavhengig olje- og gasselskap med letevirksomhet i Vest Afrika.
Det er den første aksjen jeg har kjøpt. Jeg kjøpte den etter tips fra en bekjent som driver med aksjer. Trodde at jeg var sent ute, da jeg var i minus i flere måneder. Men jeg tjente litt når aksjene gikk opp. I dag ble det publisert nyheter om en tørr brønn, det påvirket markedet med hele 41,5 % fall. Mange småkjøpere ble desperate og solgt seg ut billig. Med en slik aksje må man ha tålmodighet. Jeg har fortsatt noen aksjer igjen, men venter helst på gode nyheter fra flere boringshull.
 
– DNO ASA er et oljeselskap med fokus på leting, utvikling og produksjon i internasjonale petroleumsprovinser.
Kjøpte aksjer bare på grunn av tro på olje i nærmeste årene (samme for APCL) og anbefaling fra Nordea. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med aksjene her, for de gir ikke utbytte. Men beholder aksjer, siden det er et anbefaling «kjøp» og verdien stiger.
 
– Norsk Hydro er et globalt aluminiumselskap. Jeg kjøpte en liten aksjepost, ikke på grunn av kul nok reklame på TV, men pga. anbefaling fra banken om kjøp og forventet utbytte. I løpet av ett år, fikk hele 3,5 % avkastning! Det er jo ingenting i forhold til verdiøkning, så den aksjen vil jeg beholde på lang basis.
 
Grunnen til at jeg startet med aksjer, at jeg trengte å spare penger til et nøyaktig mål. Aksjehandel med verdiøkninger hjalp meg å gjøre det raskere enn jeg opprinnelig tenkte.
 
Fortsettelse med andre spennende aksjer, kommer om ikke så lenge.
 
Ønsker alle sammen en fin kveld!
 
#aksjer #aksjehandel #aksjemarkedet #aksjetips #apcl #dno #norskhydro #utbytte #avkastning #verdi #økonomi #blirik #tjenpenger #sparing #sparetips #tallsnacks