Kan vi hjelpe i sammen?

BZLUqCxFPWH

 

Jeg ønsker å hjelpe mennesker som er i virkelig nød. Jeg prøvde å være med i større organisasjoner, men ble skuffet over at de største delene av donasjonene gikk til administrasjon og reklame. Skjønner godt at det må styres og organiseres, men synes det blir feil at av gitte 100 kroner kommer bare 1 krone frem tilslutt. Ofte blir det ikke presentert nok informasjon om hva som pengene går til. I tillegg vil ofte organisasjonene ha en månedlig giro med et relativt høyt minstebeløp.

For meg er det mer korrekt å gi etter hvilke muligheter du har. Kan du gi 100 kroner – er det flott, men hvis du kan gi 10 kroner – det er også flott. Hver krone teller, men man skal ikke nedprioritere sitt liv eller skade egen økonomi.

Akkurat nå støtter jeg to små organisasjoner i Russland. En av dem er «Klubben av gode sjeler» – her samler folk penger for barn og voksne som trenger kostbar behandling, for å få mulighet til å bli frisk (i den grad det er mulig) eller å leve. «Klubben» er ikke kommersiell og satser på det sosiale media for å samle penger til hver enkelt person. Man får stadig oppdatering og rapportering om innsamlinger og hva det skal brukes til, samt oppfølging av mennesker som fikk hjelp.

Jeg synes at det er så flott at det finnes mennesker som driver med disse organisasjonene!

BZJtxtXlbH0

I løpet av den siste uken har vi forsøkt å samle inn penger til en gutt som har en grusom sykdom – marmor bein. Han heter Arsenii Baitimerov og er kun 2 år gammel. De som ikke vet hva er marmor bein – det er en genetisk sykdom som gjør at beina i kroppen blir større, de presser på nerver slik at barnet blir blind, døv, kroppen råtner innefra og beina brekker. Stakkaren er allerede blind og har brukket et bein. Sykdommen ødelegger ham veldig raskt. Hans eneste sjanse til å overleve er å gjøre en beinmargstransplantasjon. Klinikken i Israel kan gjennomføre dette, og donor er også funnet. Men dessverre er det ikke gratis og det koster rundt 3 millioner kroner for å gjennomføre operasjonen.

I løpet av 6 dager klarte Klubben å samle rundt 550 000 kroner (eller 25,4 % av beløp som trenges), men det mangler fortsatt mye penger. I dag har det tyske fondet Ein Herz fur Kinder donert 15 000 euro, det er av betydelig hjelp.

 

Så det jeg tenker, kan vi hjelpe litt i sammen?

Her kan man donere etter sine muligheter, til og med 1 krone er gull verdt.

 

Man kan følge med på det både på Instagram og Facebook (i tilfelle man er skeptisk til slike innsamlinger). Det ble blant annet vist to TV-reportasjer på lokale nyheter.

 

Instagram: https://www.instagram.com/masha_subanta/

Facebook side: https://www.facebook.com/groups/dobryaki/

 

Det finnes flere alternativer for å hjelpe:

  • Webmoney: Z465793870652 (USD)

  • Paypal: [email protected] 

  • Nettbank betaling: Mottaker Gulnaz Baitimerova, BIC 048073601, IBAN 30101810300000000601, Sberbank

 

Det er bare par uker vi har på oss for å gi gutten en sjanse for ett fullverdig liv.

I sammen kan vi hjelpe et barn å leve.

 

#Norge #veldedighet #innsamling #gisjanse #hjelp #hjelpersammen #godesjeler #barn #hjelpbarn

«Vil ikke dø alene… i Nittedal» – bedre på Majorstuen

Utklipp fra Dagens Næringsliv 06.09.17
 
I dag lo jeg godt når jeg leste artikkel om boligkjøp i Oslo. Jeg lo ikke av prisutviklingen, men av folk som er full av fordommer og har et begrenset syn.
Artikkelen i DN handlet om to kompiser som spleiset og kjøpte leilighet i sentrum for en skyhøy pris. Det var en investering som de angret på i etter tid, da markedet i Oslo begynte å bli mer normalt igjen.
 
Guttene sier at de ikke kan selge leiligheten uten å tape penger og derfor må de bo i sammen i en periode (stakkars, så uheldige de er!)
Når man kommer inn på boligmarkedet det er nok smart å undersøke først, samt å finne sine muligheter. Spesielt gjelder det kjøp av bolig i Oslo, de siste årene har boligmarkedet gått helt bananas. Hvis man ønsker å gamble med kjøp-salg, må man være forberedt på en risiko som gjelder alle investeringer.
 
Aviser skriker om tragiske 5 % i prisnedgang, men alle glemte at prisene gikk opp over 20 % for enkelte områder. Selv om mange nå sier at er prisene har roet seg litt, har jeg flere eksempler på at folk ikke kunne kjøpe bolig fordi alle objektene de bydde på gikk over pris. Boliger i nabolaget blir stadig solgt før første visning, regner med at de går for høyere pris enn det står i prospektet.
 
Men det som overasket meg i artikkelen er hvor trangt noen tenker. Den ene gutten forteller at han kunne kjøpe seg bolig alene og han først vurderte området som Stovner, Lambertseter og Haugenstua. Det viser seg at i disse områdene kan man ikke bo, spesielt hvis du er en ung singel kar og jobber på Majorstuen. For det er ingen mulighet til å bli sammen med noen, det er jo bare skog og ulver utenfor ring 1. Man kan være ensom i sentrum med flere tusen mennesker rundt seg eller kan finne sitt livs kjærlighet på et sted man aldri skulle tro var mulig.
 
Jeg var selv litt skeptisk til Groruddalen, men stortrives her og synes det er mer trygt og rolig enn på Grünerløkka. Selvsagt det er avhengig av hva man ønsker å ha, men å bo på Stovner eller Lambertseter betyr ikke at folk mister tilgang til alle nytelser som finnes i sentrumsgryta.
 
Min anbefaling til ungdom er å ha åpen syn og undersøke nye området, det finnes flere perler for en fornuftig penge som kan hjelpe deg til å få fin start i voksen livet.
 
#Oslo #bolig #eiendom #boligmarked #boligpris #boligkupp #investering #prisutvikling #blirik #sparetips #sparpenger #økonomi #dagensnæringsliv #værsmart #tallsnacks