Ryddedugnad

Vi får håpe at våren nå har kommet til oss på ordentlig (les ferdig med snø og is). Nå er det på tide å rydde rundt oss. Etter at flere meter av snøen ble smeltet bort ser vi en del behagelige og ikke så hyggelige funn, om det er fine blomster som kommer frem eller sneiper som «blomstrer».

Det er veldig viktig at mennesker tenker seg om når de kaster søppel, og det er viktig å rydde.

Jeg leste en russisk vits om hva er dugnad. «Dugnad – det er når de som aldri forsøpler rydder etter de som forsøpler». Dessverre er det sant. Hvorfor skulle ellers de som kaster ølflasker,  papir fra fastfood, snus ol. ikke være med når vi rydder gata? Kanskje de rydder hjemme hos seg (har håp om at de rydder noe sted i hvert fall, så lenge de ikke bor i en søppelkonteiner).

Vi brukte helgen på å rydde hagen, det er ikke bare-bare, selv om hagen vår er ikke så stor. For vår del er hagen privat, så vi snakker om hageavfall.  Etter flere timer jobb og flere hender, ble det 7 fulle søppelsekker. En del skal gå i kompostbingen, en del skal vi bruke til å løfte opp blomsterbedet.

OBS! Husk at det kom endringer hos Oslo kommunes regler om avfall, alt avfall (som skal leveres) skal samles inn i gjennomsiktige poser.

Vi må samle litt energi for å fortsette med ryddedugnaden, da enda er det litt som står igjen. Det blir litt mindre kos, for da må vi rydde den delen av hage som grenser med gaten – der er det en del søppel fra forbigående griser.

Jeg tenker at dersom hver enkelt menneske rydder litt rundt seg, plukker søppel som ligger rundt, blir det mye finere og bedre å bo her.

I det siste ble det mye fokus på rydding av søppel i sjøen. Det er en kjempebra ide at man kan bidra til renere verden. Coop hjelper med rydding og tilbyr gratis ryddekit. Fra i dag og til 5. mai kan man involvere seg selv, familie og venner i  ryddedugnad. Det er flott med litt ekstra innsats!

 

#vårdugnad #dugnad #ryddedugnad #gjørverdenbedre #blimedpådugnad #coopryddernorge #holdnorgerent #aksjon #miljø #miljøvenner #søppelfritt

Påskeferie i København

 
For ett år siden var vi på kjærestetur i København. Jeg er veldig glad i denne byen, og hver gang koser jeg meg masse der.
Det er så mye København har å by på, og derfor anbefaler jeg å være der i minst tre dager.
 
Hvis man vil oppleve mest mulig på begrenset tid, kan jeg tipse om Copenhagen Card. Dette er en veldig praktisk hjelpemiddel for turister som åpner flere muligheter ti å spare tid og penger.
Kortet inneholder gratis inngang til 86 museer og attraksjoner og offentlig transport.
 
Vi fant ut at det er smart å kjøpe et kort som gir tilgang til flere steder, enn å kjøpe på hver enkelt. Det er ikke bare besparelse i form av penger, men også tid (egen skranke), i tillegg er det enklere å bevege seg i byen med transport.
nettsiden kan man planlegge hva man ønsker å besøke og finne hvor mye kan man spare med kortet.
 
Vi har vært aktive og besøkte en del steder som slottet, zoo, planetariumet (tilfeldig , men det var kul opplevelse), Carlsberg fabrikk og Tivoli (hele to ganger). Kortet byr også på en canal-tur – dette må oppleves. Vi bodde i sentrum og i fjor inkluderte kortet to besøk av Tivoli. Parken er en av de koseligste stedene i byen, så det var hyggelig å dra dit mer enn en gang.
 
Fantastisk Tivoli
 
Kos på Zoo
 
Carlsberg
 
Carlsberg bryggeri – passer flott for øl-interesserte mennesker. Inngang med kortet inkluderte enten gave eller ølsmaking (2 glass). Vi fikk smake 4 øl (for oss 2), og selv om ingen ting falt i smak, var det morsomt. Der kan man både smake og kjøpe diverse øl fra Carlsberg.
 
 
 
Så hvis man ønsker å oppleve København, er det greit å sjekke på forhånd hva man vil se på og planlegge  reisen etter det.
 
(ingen reklame, kun reisetips 🙂 )
 
 
#reise #reisetips #Danmark #København #sparing #sparetips #økonomi #tur #Tivoli