Hageforandringer i løpet av en måned

Før vi startet med hagerabeidet tok jeg bilder av hagen for å dokumentere hvordan den endrer seg i løpet av en måned. Selvfølgelig har det mye å si at naturen våkner og alt blir grønt og fint, men vi ryddet en del og fulførte blomsterkanten nede ved veggen.

Gamle nellik rester ble fjernet og ringblomst / kosmos / nellik er sådd.

 

Vårblomster kommer endelig frem, usikker om tulipanene skal blomstre i år. Vi sådde igjen ringblomst og kosmos. Rosene tålte ikke snømengden, så jeg vil plante en rhododendron til i hjørnet.

 

Her ble vi glad å se at klosterklokkene klarte seg. Endelig fikk vi ordnet blomsterbedd langs hele veggen. Ikke overraskende, her blir det ringblomst og kosmos igjen ? blomster jeg er veldig glad i og som er veldig enkle å stelle.

 

Her er litt av min urtehage: 2 ukers reddik, dill og salat. Det blir godt med kortreist mat i sommer!

 

#Norge #Oslo #hage #hagearbeid #førogetter #enmånedforskjell #urtehage #blomster  #bondeibyen #urbantlandbruk

Konfirmasjon for 500 kr pr måned

 
Jeg hadde aldri hørt om konfirmasjon før jeg kom til Norge. I ettertid fikk jeg vite at konfirmasjonen er en ganske viktig anledning i livet, og er på en måte et steg mellom dåp og bryllup. En viktig markering i livet, steget inn i verden som voksen.
Nå er det konfirmasjon “sesong” og flere familier feirer det rundt omkring. Ut fra det jeg får høre, planlegger mange konfirmasjon i god tid siden det krever både organisasjon og penger. 
Jeg beregnet litt på hvor mye det kan koste og fant en mulighet til å arrangere en skikkelig god konfirmasjon for bare kr 500 i måneden. 
Når et barn blir født, mest sannsynlig er konfirmasjon ikke det første familien tenker på. Jeg synes det alikevel er et bra tidspunkt for å starte “konfirmasjon” -sparingen. 
Hvis man oppretter en sparekonto med 500 kr i måneden fra barnets fødsel og sparer det frem til barnet er 15 år, med gjennomsnittlig rente på 0,5 %, sparer man 93 337 kroner. 
Det er vel nok til både gave (bunad /lappen osv) og til selskap. 
Hvis noen mener at 500 kr er mye å spare, kan man sette sparing etter lommeboken.
Her kommer regnestykket for diverse sparebeløp:
Månedlig beløp kr
Totalt på konto om 15 år (spart + avkastning)
200
37 355
300
56 002
400
74 670
500
93 337

Husk, jo tidligere, jo bedre 🙂

 
#Norge #norsketradisjoner #konfirmasjon #sparing #sparetips #sparekonto #økonomi #personligøkonomi #planlegging #foreldreogbarn

Ikea Family tilbud – løp og… bestill

Bilde: Ikea.com
 
For alle de som hater å dra på Ikea med masse folk og en uendelig kø i kassa, eller for de som digger å gå flere timers tur mellom hyller selv om de skulle kjøpe kun servietter – sjekk ut skikkelige bra tilbud fra Ikea. 
Til og med søndag tilbyr Ikea hjemmelevering for 190 kroner!
Jeg synes det er mye kult man kan kjøpe på Ikea, men jeg liker ikke å gå dit, for det er alltid masse folk der. Jeg planlegger alltid hva som skal kjøpes og har en ferdig liste for å minimisere tiden på varehuset. 
Selvfølgelig er jeg medlem i Ikea-family (som i flere andre butikkjeder), og det var veldig hyggelig å få tilbud om hjemmelevering for så hyggelig pris. Vi trengte flere ting til huset (servietter og lys – must have 😉 ), og det er godt å slippe en tur til butikken, samt bære 70 kg hjem 🙂
Så hvis du har noe på handlelisten og vil spare tid i solfylte dager, er det bare å benytte mulighet å få varene levert hjem. 
God helg! 
 
#Norge #IKEA #tilbud #sparetips #sparing #spartidogpenger #økonomi #husholdning #tallsnacks