På tide å rydde!

Penger liker orden, dette ble jeg lært. Har man kaos og ting over alt, kan det følge til en uryddig økonomi.

Lommebøker med masse kvitteringer, lapper og andre ting enn penger, blir ikke fult av penger da det er ikke plass for de.

Det samme gjelder for huset. Har man alt for mye ting som ligger og samler støv, ble ikke brukt på årevis, er ødelagt eller rett og slett utdatert (utstyr fra 70-tall så lenge du ikke bor i et museum)? Dette gjør at man skaper «negativ» energi hjemme og penger kommer ikke dit.

Jeg pleier å rydde innimellom blant klær, sko og andre ting for å rydde plass hjemme. En del som er bra men brukes ikke får jeg solgt på finn. Det som er ødelagt og ikke mulig å reparere blir kastet.
Får glass/tallerken ol. skår, da er det rett vei til søppeldunken – ut fra russisk overtro (og praktisk tankegang om mulig sår/skade) skal man ikke ha ødelagte glass hjemme.

De siste dagene har jeg rensket sko og leverte to poser til Fretex. Så stor lettelse det er!

Så gjør det til en oppgave for hele familien, finn ting som dere kan bli kvitt med for å frigjøre plass til positiv energi!

 

#rydding #penger #pengerlikerorden #bruktmarked #fretex #finn #blikvittdårligting #påtideårydde #livetsbalanse

Praktiske observasjoner fra en nybakt mor

Nå er Anna Sofia 6 måneder gammel og i løpet av det halvåret har vi lært en del både om henne som menneske og om ting som trengs til henne.

Her kan vi snakke om bæsj. Alle små (og store) prinsesser og prinser bæsjer, og babies trenger bleier. Ikke en pakke, men haug av pakker. Det er som dopapir, man må alltid ha det og helst en ekstra rull til.

Vi startet med Libero One Touch (dyreste, men gir ok pris med Kiwi-bleieavtale) siden vi ble kjent med den på barselhotellet. Etterpå prøvde vi Libero Newborn (mye rimeligere), som vi brukte helt til Anna måtte gå til str 3. Vi prøvde Pampers som er rimelig (både prismessig +  Kiwi-program), men Anna fikk utslett av den pluss alle gangene vi ble våte (det er litt rart siden Pampers vant en såkalt sugetest).

Når vi nå måtte gå over til str 3, ble Libero Onetouch alt for dyr. Vi prøvde derfor serien fra  Lillego (og brukte den en del). Etter en anbefaling på Facebook, gjorde vi ett forsøk på Änglamark (Coop) sine bleier som vi bruker fortsatt og er fornøyd. Vi hadde par «våte» situasjoner, men det viste seg at lille saboterte det selv med å åpne bleien når vi ikke så det.

Vi bruker våtservietter fra Änglamark (var også fornøyd med Lillego (Kiwi) og Dermica (Apotek1)).
I tillegg (eller egentlig mest) bruker vi  tørre engangskluter – de billigste kan man kjøpe på Sparkjøp, deretter Europris og Apotek1 (medlemstilbud).

Veldig praktisk med bleieposer som jeg fant på Normal, pakke med 250 poser koster kr 17. Fint å bruke hjemme for brukte bleier (spesielt når vi startet med fast føde) og flott å i stelleveske  for å unngå dårlig lukt på besøk eller på helsestasjon.

Espen klarte å ta en tur til Sverige før jul og det viser seg at pris på MME er nesten dobbelt så lav som i Norge. Eksempel: NAN 1 Sensilac 400 gram i Norge koster NOK 83, NAN 1 Sensitiv 800 gram koster SEK 90. Til vår overraskelse er det litt forskjell  i MMEs innholdet, Anna trivdes bedre med den svenske.  Vi har ikke sjekket grøt og andre matvarer enda, da vi foreløpig spiser russiske grøter.

Er det noe som mangler? Eller har du noen tips? Det er bare å skrive! 🙂

 

#baby #familie #bleie #våtserviett #klut #erfaring #foreldre #familieøkonomi #barnifamilie #tørkrumpa #flerealternativer #sparetips #økonomi

AO 2018

 

Driver du eget aksjeselskap? Da må du huske å levere aksjonærregisteroppgave for år 2018. Sjekk den selv på altinn.no for ditt selskap eller be regnskapsfører/revisor om å ordne det. Som regel ligger preutfylt skjema på altinn.no og dersom det var ingen endringer (eks. nye aksjonærer, nye aksjer, endring i eierskap eller utbetaling av utbytte osv.) kan du levere den selv.

Husk å levere skjemaet innen 31.01.19 for å unngå unødvendige gebyrer.

 

#businessinnorway #selskap #aksjeselskap #as #aksjonærregisteroppgave #aksjer #aksjonær #skatteetaten #tvangsmulkt #utbytte #holdfrist #sparing #økonomi #sparetips

Positiv utvikling! Status pr 20.01.19

I januar er det litt roligere i forbindelse med store innkjøp. Ja, det er beste tiden for shopping med utrolige rabatter, men det totale beløpet blir ikke så stor.

Jeg har pushet litt sparing til ferien, vi begynte å sjekke hotell som kan passe oss og tenker å bestille ferie rett etter at passet til Anna er på plass.

Tannhelseforsikringen har allerede godkjent Espen sine utgifter og min sak er under behandling (satser på at den blir godkjent snart siden jeg har fått inn de siste manglende papirene). Da går forsikringssum rett mot billån (ca kr 15 000). I tillegg får vi senere på våren utbytte fra Gjensidige forsikring (regner med et beløp mellom 1 500 og 3 000 kroner) og utbytte fra Coop, kr 2 000. Disse to skal gå til ferietur.

Jeg har markert med grønn farge postene som er ferdig oppspart og med gul de som er over 50 % nådd.

Her kommer oppdateringen pr 20.01.19:

Tørketrommel: penger er spart, men installasjon er ikke bestilt.

Snøfreser: levert, montert og testet! Vi er så glad at vi kjøpte denne lille maskinen som gjør snømåkingen til en lek! Hehe, må kjøpe en liten spade til Anna allikevel (til neste vinter får hun lov til å hjelpe oss).

Hage: jeg har bestemt å nedprioritere den, fristen er slutten av september . Det blir enklere å spare penger til den når billånet er borte og jeg er tilbake i full jobb.

Ferietur: jeg boostet kontoen litt, deilig å se at den kommer nærmere vårt mål. Vi har jo tanke at en del av feriepengene skal gå mot den her. Men veldig fint å ha spart mest mulig.

Start i barnehagen: det er bare et par måneder til og sparte midler er på plass 🙂 jeg sparer barnetrygd fra NAV til Anna på egen konto og bruker ikke av disse pengene.

Billån: vi betaler hver måned mye mer enn terminbeløpet og når vi får forsikring, skal det gå rett til lånet. Vi har en nedbetalingsplan som viser at vi blir ferdig med lånet 31.03.2021, det gidder jeg ikke. Månedlig termingebyr på kr 85 irriterer meg så mye at jeg har veldig lyst til å ta alle oppsparte midler mot lånbetaling, men sunn fornuft sier, det går ikke.

Boliglån: jeg betalte ca 1 000 ekstra, lite men bra. Jeg mener det er bedre å betale noe ekstra enn ingenting

 

Jeg håper det skal fortsette i den retningen og snart kan jeg vise bare grønne linjer for mine mål.

 

#økonomi #personligøkonomi #husholdningsøkonomi #økonomiskemål #sparing #lån #boliglån #billån #praktisketing #budsjett #sparetips #blirik #tallsnacks

Middagsplanlegger

Mammaen min, vår hoved kjøkkensjef reiste hjem etter 1,5 måneds opphold her. Det ble en liten krise hjemme, vi glemte jo helt hvordan man planlegger middager. Fristende take-away er for kostbart, så vi måtte få situasjonen under kontroll.

Heldigvis fikk jeg tak i en morsom middagsplanlegger som kan festes på kjøleskapet. Hvem som lager og handler er ikke så nøye hos oss, men hva man skal spise og hva man skal kjøpe til det – det er det viktigste!

Når familie planlegger middager for en uke fremover og skriver hva man trenger til den, er det lett å ha kontroll på handleliste og matbudsjett.

Jeg ser fremover til å bruke planleggeren og se hvordan vårt matbudsjett blir påvirket av det. Til info: vi holder oss unna take-away middager minst en måned – de «spiser opp» familiens økonomi
(sakte, men sikkert – testet i høygravid periode).

 

God helg alle sammen! 🙂

 

#familie #budsjett #matbudsjett #matplan #middagsplanlegger #familieøkonomi #utentakeaway #personligøkonomi #sparetips #sparing

Beste tid for shopping – NÅ!

Det er vel en kjent situasjon for de fleste at folk går bananas med julegaver på slutten av året og sitter igjen med regninger i januar. Er du blakk nå? Ikke lurt!

Jeg mener at akkurat nå er den beste tiden til å handle, både stort og smått. De fleste butikkene har salg og man kan få mye for lite.

Det er alltid smart å spare noe hver måned slik at man i januar har noe ekstra på konto som kan brukes til ordentlig  butikk-kos, der man kan få ting for ¼ del av prisen eller enda bedre.

I går kunne jeg ikke si nei takk til et tilbud på Tgr, hvor alle varer koster maks 25 kroner (gjelder ut denne  uken). På H&M har de et ok tilbud på barneklær, vi fikk en vinterdress til Anna for 37 % av prisen rett før det ble tomt på stativ.

Så hvis man vet hva man trenger og er flink til å spare, kan man nå få det til en god pris 🙂

 

#shopping #salg #tilbud #rabatt #sparing #penger #brapris #sparetips #økonomi #personligøkonomi #tallsnacks

Godt nyttår! Forsinket status pr 20.12.18

Godt nytt år alle sammen! Jeg har ikke glemt bloggen, bare hadde ikke mulighet til å skrive noe.

Desember måned ble hektisk pga juleforberedelser, bursdagen min og Annas dårlig form.  I tillegg hadde vi lekkasje på kjøkkenet som kostet oss litt ekstra (egenandel), heldigvis oppdaget vi lekkasjen raskt nok før det ble for store ødeleggelser.

Vi sparte ikke så mye, alt gikk til julegaver og legebesøk (valgte privat pga situasjonen, og er veldig fornøyd!). Forsikringen har ikke behandlet ferdig sakene, derfor venter vi på de kr 15 000 som skal gå mot billån.

Her kommer oppdateringen pr 20.12.18:

Tørketrommel: vi har ikke bestilt installasjon enda, det haster ikke og vi ikke spurte etter pris enda

Snøfreser: den har vi bestilt i slutt av november og har nettopp fått levert

Hage: her hadde jeg ikke kapasitet til sparing, jeg prioriterte andre ting

Ferietur: sakte men sikkert  fremover sparer vi til Rhodos-tur

Start i barnehagen: her kommer en liten sparing og, vi prioriterte julegaver og legebesøk for lille

Billån: sakte men det går nedover.  Jeg har ikke betalt det jeg skulle fordi jeg venter på behandling fra forsikring

Boliglån: her har jeg betalt kr 3000 ekstra i desember som gjør meg fornøyd.

Ellers er jeg veldig fornøyd med robot-støvsuger som jeg fikk til jul, ble veldig usikker om jeg trenger vaskehjelp nå 🙂

Jeg lover,  januar oppdateringen kommer i riktig tid 🙂

#økonomi #personligøkonomi #husholdningsøkonomi #økonomiskemål #sparing #lån #boliglån #billån #praktisketing #budsjett #sparetips #blirik #tallsnacks