Mål: status pr 20.03.19

 

Hurra, hurra! Mars måned ble bra, da jeg klarte å nedbetale billånet. Jeg solgte noen aksjer som ikke hadde utbytte, men bare økte i verdi. Også jeg trikset og mikset litt med sparekontoer, så ble billånet nedbetalt.

Tørketrommel: mål er nådd, vi venter på tiden i permisjon

Hage: fortsatt nedprioritert

Ferietur: vi har kjøpt det meste til turen, så her er det bare å ordne pass til Anna og glede oss!

Start i barnehagen: målet er nådd

Billån: målet er nådd og jeg er kjempefornøyd!

Boliglån: pga. nedbetaling av billån ble det ikke noen ekstra kroner her.

 

Vi er strålende fornøyd med utviklingen, gleder meg til alle mål blir nådd!

Men ser også fremover til noen ekstra kostnader i forbindelse med utleieleiligheten,
vi vil male inne og skal skifte lås.

Takk for at dere leser!

Bloggen min ble flyttet til ny plattform og i den forbindelse fikk jeg  tilgang til statistikk-verktøy.
Jeg kunne ikke tro at det er så interessant å se på lesere mine!

At folk leser meg fra forskjellige land (Norge og Russland) visste jeg fra før, men at det også er lesere fra USA, Finland og Thailand – nei!

2/3 del av mine lesere kommer tilbake, takk trofaste venner fra Facebook og Insta!

Overraskende nok er det at det er flere menn enn kvinner som leser meg. Hehe, jeg driver ikke med en rosa-blogg og det er menn som er opptatt av å tjene penger, så det er forståelig 🙂

 

 

Tusen takk for at dere leser meg! Jeg setter stor pris på det!

Vil dere at jeg skal skrive om noe, så det er bare å si ifra!

Puss, puss, så får du en suss…

I min siste oppdateringen om økonomiske mål har jeg nevnt tannhelseforsikring. Min kollega anbefalte å tegne den og i utgangspunktet er jeg fornøyd med de.

Espen har vært en runde hos tannlegen og regningen ble stor. Heldigvis dekket forsikringen kostnader inntil kr 10 000 (minus egenandel kr 500). Jeg også har vært hos tannlegen, for etter graviditeten fikk jeg vondt i en tann. Forsikringen valgte å avslå dekning av mine utgifter. Grunnen som ble lagt til grunn var at tannlegen klarte å notere i journalen for 2 år siden at det var usikker tilstand i en tann og at denne måtte følges opp.

Jeg ikke forstod helt hvorfor tannlegen ikke behandlet alt ferdig i løpet av to år, for på to siste års kontrollene fikk jeg beskjed om at alt er i orden.

Mitt poeng er:

– tannhelseforsikring er gull, koster lite, dekker mye (har tre forskjellige beløpsgrenser)

– MEN: ikke bare fullfør godkjent årskontroll (som de skriver), spør tannlegen om alle tenner er ferdig behandlet og  be tannlegen om pasientjournal for par år tilbake i tid (gratis) for å sjekke at det faktisk stemmer.

Siden jeg har ikke fått kr 5 500 jeg planla å få, ble det mindre betalt i billån dessverre. Men men, nå har jeg friske tenner.

 

Pass på dere! 🙂

Utleid!

Utleiemarkedet i Oslo er hot!

Jeg trodde det skulle ta litt tid før vi får til å leie ut leiligheten. Men en time etter annonsen ble publisert på finn.no kom første forespørsel. Dagen etter ble leiligheten utleid!

Allikevel var det en del «morsomme» personer som tok kontakt. Jeg skrev nylig tips om hvordan skal man oppfører seg som leietager (for å gjøre det enklere for alle), men folk tenker ofte annerledes.

Jeg vil dele noen eksempler på «lykke-til!» leietagere som tok kontakt med oss:

– «Hei, jeg er interessert for leiligheten. har leiligheten seng?». Personen svarte ikke på telefon da vi ville avklare ting, bare sendte melding på slutten: «jeg har bra tid å søke for bolig, så jeg skal samle info og bestemme etterpå».

– En spanjol som skal flytte til Norge sendte meg en god presentasjon av seg selv. Men når  jeg spurte hvor skal han jobbe, ingen svar.

– En kvinne sendte oss sms og melding på finn, hun var veldig interessert og skulle komme på visning så fort det var mulig. Etter avtalt tid, forsvant dama.

– En kom på visning og snudde, «plutselig» var det ingen soverom. Lese annonse? Nei, ikke så nøye!

– Vi skrev at leiligheten skal leies ut fra 1. mai med mulighet for tidligere innflytting. Med tidligere innflytting mener vi par uker, ok, maks en måned. En person ville ha leiligheten fra 1. mars.

Så mye rart man kan møte når man driver med utleie 🙂

Nå gleder vi oss til vår ny leieboer og håper på det beste 🙂

En hyggelig nyhet for investorer!

For lenge siden ville jeg skrive om en investerings mulighet – om Kameo. Jeg fikk høre om dem ved en tilfeldighet og ville prøve dem.

Ideen i Kameo er at man låner ut penger til nye prosjekter (for eksempel: bygg av bolig eller selskaps utvikling), og får tilbake betalt med renter (5-15 %!).

Jeg rakk å investere litt og mens jeg hadde tenkt å skrive et blogginnlegg, ble Kameos nye prosjekt stoppet av Finanstilsynet. Det var veldig skuffende, fordi jeg så potensialet i investeringene og følte at det var trygt.

 

Heldigvis fikk jeg en mail fra Kameo som sier at endelig Finanstilsynet ga svar angående aktiviteten og snart skal de relansere igjen! Yeppi, yeppi!

For de som har mulighet til å investere og liker det, er det et godt tips, følg med!

 

OBS! Jeg skriver kun om mine personlige erfaringer  og tar ikke ansvar for andres investeringer.