Mål status pr 20.04.19

April måned ble bra for oss, da vi fikk til å betale og spare litt mer. På grunn av nedbetalte billån har vi bedre likviditet, så jeg satser på enda bedre utvikling fremover.

Her kommer oversikt over målene:

Hageoppgradering: endelig har jeg startet med sparing til hagen, litt usikker om jeg skal prioritere hageprosjekt i år

Ferietur: den er i utgangspunktet betalt (med kredittkort for å få poeng), flere ting er allerede kjøpt.

Boliglån: jeg betalte ekstra avdrag og endret nedbetalingsplan (økt terminbeløp). Boliglånsrenten ble høyere igjen, dvs. våre rentekostnader pr måned er allerede kr 2 100 høyere enn det var før! Dette kjennes, fordi lånet minker ganske sakte. Jeg har endret terminbeløpet med bare 800 kroner og reduserte nedbetalingstiden med 1,5 år! Jeg har på sikt mål å betale boliglånet mye raskere, men er litt avhengig av endringer i vår familieøkonomi.

 

I morgen skal vi på «Turist i egen by», det blir spennende! Dette blir første gang for oss og Anna,
vi gleder oss til det!

 

P.S. Det er fortsatt mulig å bli med i gjettekonkurransen (frem til 30.04.19 kl 12.00).

 

 

Konkurranse!!!

Hei mine lesere!

I følge statistikken er det par hundre som leser meg, men det er litt stille her.

Som jeg skrev tidligere, blir det en «etterpåske»-konkurranse, når de fleste nå har kommet tilbake fra hytter og sydenstrøk.

Rett før påske var vi på politihuset (skapte masse interesse i sosiale medier, om det skjedde noe med oss). Grunnen til besøket var bestilling av pass til Anna Sofia, slik at vi kan dra på ferie utenlands.

 

Og her kommer gjettekonkurransen! 🙂

 

Politiet har krav at barn under 2 år skal ha med seg eget pass bilde. Vi hadde med oss 3 bilder for sikkerhets skyld.

Gjett, hvilket bilde brukt til pass og vinn et gavekort på kr 100.

 

Betingelser: skriv i kommentar ditt fullt navn og nr til bildet som du tror er i pass. Vinneren skal trekkes tilfeldig via generator blant alle som svarer riktig innen 30.04.2019 kl. 12.00.

 

Vinneren blir trukket 1. mai.

Lykke til! 🙂

HVA KJØPER MAN BILLIGERE I SVERIGE? del 2

Ikke for at folk skal tro at vi kjøper bare alkohol i Sverige pga. pris, vil jeg presentere en barnerelatert oversikt.

Vi dro til Charlottenberg av flere grunner: selvfølgelig selve shoppingen, test av reisevogn og test av Anna på reise 🙂 Alle tre ble vellykket, søta var kjempeflink på tur!

Som regel kjøper vi i Sverige kjøtt og meieri, samt en del av husholdningsartikler.

Denne gangen testet vi også priser på barnemat stor sett. Her kommer liste over varer med pris:

* NAN 2 PRO: pakke er 100 gram større enn norsk

** Nestle middagsglass: pris er fra en vanlig norsk butikk, men på Meny kan man kjøpe den på tilbud «3 for 2», da er pris rundt 14-15 kroner i stedet for 20.

Generelt er barnemat og diverse ting (smokker, leker osv.) mye billigere i Sverige enn i Norge, og kjøper man flere glass/poser/bokser blir det mer besparelse.

Nå vet vi at barnemat og andre barneting skal vi sjekke i nabolandet 🙂

Hva kjøper man billigere i Sverige?

I fjor skrev jeg en oversikt over ting kan kjøpes billigere i Sverige, mat/husholdning og alkohol.

I år har vi tatt en tur til Charlottenberg, det ble første turen utenlands for Anna Sofia, siden pass ikke er nødvendig.

Mens liten vesla ble opptatt av ting og tang sammen med mamma og bestemor, stakk pappa gjennom Systembolaget og kom tilbake med en lang kvittering og flere poser med kling-klang inne.

Vår øl-ekspert er glad i å smake nye øl typer, og vår familie er glad i vin til maten. Derfor vil jeg skrive en ny liste over alkohol-varer som er billigere i Sverige. Kurs er pr 23.03.19, da vi var der.

Pris på vin ligger i gjennomsnitt 25 % lavere, øl er absolutt mye billigere i Sverige enn i Norge. I tillegg er svenskene er flinkere med større utvalg (nesten alle øl fra liste finnes ikke i Norge, pris er estimert).

Kjøper man mer enn 1 enhet, blir «spart» beløpet større. Her kommer selvfølgelig et spørsmål om alkohol er en post som skulle vært i budsjettet. Hvis familiebudsjett tillater det og alkohol-forbruket er i fornuftig grad, så jeg regner det under mat-posten.

Igjen, husk å passe på tollkvoten!

Skål! 🙂

April: måneden med flere forventninger!

I går fikk jeg to hyggelige hilsner i posten. En var fra min venninne som har vært i Senegal, den andre var fra Nordea Finans – bekreftelse på innfridd billån og om at de har slettet pant.

Det skal skje så mye i hele april og det er mye vi gleder oss til.

4. april – kommer skattemeldingen! Vi har beregnet omtrent hvor mye blir det tilbake, men det er fint å få nøyaktige tall.

10. april – kommer første tilbudet om barnehageplass, vi krysser fingrene!

12. april – besøk på politihuset for å bestille pass for Anna Sofia, det blir spennende 🙂 Jeg bestilte en natt på et hotell dagen før slik at vi kan få liten avslapning og ta det litt roligere på morgenen.

Påske – det blir første påske til lille vesla vår, ingen egge-jakt enda (gleder meg til neste år!).

25. april – endelig kommer mammaen min på besøk!

28. april – aktivitet for hele vår familie «Turist i egen by», pass er bestilt og det blir koselig, vi må bare bli enige om hva vi skal se på.

I tillegg er det møter med venner og bekjente, ikke kjedelig å være i permisjon, nei 🙂