Min karrière som statist

Når jeg var liten, drømte jeg om å være med på TV. For en jente fra en liten by i store Russland var dette nærmest umulig.

Så flyttet jeg til Norge, og her er det mange muligheter (vilje finner muligheter sier vi i Russland). I Oslo er det mange TV-selskap som produserer alt fra reklame til større filmer. Tilfeldig så jeg en annonse om  en TV-serie “Okkupert”, slik startet min karriere som statist.

I to år har jeg vært med i flere prosjekter, fra tv-program og reklame til større filmer.
Å være statist som regel er ikke så lett, ofte er det veldig mye ventetid, eller man gjør samme ting igjen og igjen, eller til min store skuffelse så ble ikke den innspilte scenen med.

Jeg vil skrive litt om min erfaring og opplevelser fra diverse innspillinger.

Jeg startet som statist i serien “Okkupert”, andre sesong. Jeg ble med i 2 ulike scener og det var morsomt å se meg selv på TV. Jeg ble veldig sliten den dagen fordi vi spilte november scener i august og i flere timer måtte jeg ha på meg tjukke ull klær med +25 grader ute. I tillegg måtte vi spille igjen og igjen og igjen, da var det flere kameraer. Lærerik opplevelse! Til tross for et strengt team og skikkelig “sovjetisk” regime, så koste vi oss.

Etterpå ble jeg med i en reklame for SAS. Innspillingen tok dobbel så langt tid fordi vi hadde uflaks med brannalarmen på Gardermoen. Bare tenk, rundt 5000 mennesker måtte forlate flyplassen. Når alt var i orden, var det lange køer overalt. Ventetiden ble mer hyggelig når vi fikk pizza og brus, det var ikke noe å klage på. En interessant observasjon: det var både statister og skuespillere (med høyere lønn), men i reklamen vises jeg mye mer enn “proffer”, og jeg fikk betalt som statist.

 

Neste gang-er ble det et Tv-program “Norges beste”, der jeg fikk med meg flere bekjente på 2 episoder. Det var gøy å se programmet på TV og se at vi fikk oppleve flere morsomme intervju som ble kuttet.

 

(Fortsettelse følger)

Mål status pr 20.07.19

Sakte men fremover blir alt mål oppnådd 🙂

Hageprosjektet ble endret til oppgradering av bad i leiligheten. Vi har spart penger til det og nå venter vi på tilbud fra et rørlegger firma.

Boliglån: rentene øker stadig, derfor betaler jeg litt ekstra. Det er ikke så mye igjen og jeg gleder meg å fullføre mitt mål.

Allerede i Juli måned var jeg tilbake på jobb etter mamma permisjonen. Det er ikke så lett, veldig uvanlig å være borte fra lille gullet mitt.

Det kommer nye prosjekter nærmere høsten og jeg skal holde dere oppdatert.

 

God sommer! 🙂

Gjeldsregisteret, hello!

1.juli ble Gjeldsregisteret lansert, og alle finansforetak sendte gjeldsopplysninger dit.

I følge statistikken i dag har over 300.000 nordmenn betalingsanmerkninger («Luksusfellen» kan sikre seg deltagere i flere år). Gjedsregisteret ble innført for å få et system hvor banker kan se alt gjeld hos personer som søker lån.

Jeg synes det er bra, siden det kan hjelpe å «begrense» folk med opptak av forbrukslån. I tillegg er det greit å sjekke selv hva man har i gjeld med tanke på ID-tyveri. Samtidig kan det spille en negativ rolle hvis man har «sovende» kredittkort og da plutselig får man dårlig kredittscore ved søk av lån.

Jeg har sjekket hva som står på meg på Gjeldsregisteret, og det stemmer. Til min skuffelse er det bare usikret lån som vises, dvs. ikke boliglån.

Man ser at det kommer kredittyter, hva er maks grense og hva som er brukt (uten og med renter).

Storebrand kredittkort skal jeg slette da det er ingen vits å ha, mens Coop mastercard (Entercard) skal jeg beholde med lavere kredittgrense.

 

Har du sjekket at gjeldsopplysninger stemmer for deg?

Kredittkort

… Med tanke på nyopprettet gjeldsregisteret (skal skrive om det senere)…

Jeg tror mange i Norge har kredittkort. Vår husholdning har hele 4 kredittkort! Ett av dem er helt unødvendig (gratis til brukskonto), så jeg skal slette det snart. Men de 3 er veldig praktiske og vi bruker de aktivt. Hvilket kort har vi og hvorfor bruker vi de?

– Norwegian: brukes for å spare Cash-poeng, som gir deg reise med Norwegian

– Coop Masterard: brukes for å tjene poeng ved kjøp, oppspart utbytte betales ut på konto i neste år

– 365Direkte: vi bruker det for å få rabatt på drivstoff.

Veldig og veldig viktig poeng: man skal ikke bruke kredittkort dersom man har ikke å råd å betale for det.

Vi bruker kredittkort, men vi har penger på konto. Det er smart å bruke kort på noe større innkjøp man sparte penger til. Eksempel hos oss, vi betalte kr 100 000 i innskudd med kredittkort når vi kjøpte bil, det ga oss tilbake kr 1 000, liten men hyggelig rabatt 🙂

  • Norwegian bruker vi til å fly (i hvert fall brukte før Anna ble født). Men vi er reiseglade mennesker, derfor det er fint å tjene opp poeng ved kjøp.
  • Coop Mastercard bruker jeg hele tiden, både ved handel på Coop og andre butikker. Det er hyggelig å få penger tilbake på konto , da kan man bruke de igjen. Med Coop-appen får man oppdatert oversikt over «sparte» utbytte kroner, så det er enkelt å planlegge fremover.
  • 365Direkte gir rabatt ved påfyll av drivstoff og siden vi har bil, den kostnaden kommer uansett. Derfor er det hyggelig å få rabatt rett på fakturaen.

Som sagt, vi bruker kredittkort både daglig og til større innkjøp. Men det er alltid står penger på konto, slik at vår bruk gir oss fordeler og ikke ulemper (i form av renter og gebyrer, som er veldig høye).

 

Hvilket kredittkort bruker dere?