Mål status pr 20.08.19

August måned ble veldig spennende for oss, Anna Sofia startet i barnehagen!

Det resulterte i  en del innkjøp, men heldigvis hadde jeg spart penger til det, så det var ikke et problem.

Hurra, hurra – jeg har nådd alle mål og betalte litt ekstra på lånet!

Vi har fått endret renten på boliglån, som føret til lavere rentekostnader – dvs. mer penger skal gå til avdrag 🙂

Selv om jeg ble ferdig med mine spare-prosjekter, kommer det nye ganske snart (er allerede i hodet).

 

Ønsker alle sammen en fin helg!

Vår hage: fremtidige prosjekter, del 3

På “landbruks” siden har vi parseller med bær og urter. Det er 2 krager med jordbær, en med persille, dill, løk og hvitløk. I tillegg er det bøtte med salat, som skulle vært agurk og squash, men de tålte ikke vår reiste til utlandet (tror ikke vi skal eksperimentere mer).


Jeg har lyst til å kjøpe flere paller (helt opp) for å ha mer jordbær og få en ordentlig urtehage (savner koriander, rukkola og spinat). For å gjøre stellet lettere må vi installere et vanningssystem.


Jeg blir fornøyd hvis vi får klippe vår spirea hekk (må trimmes litt).


Selvfølgelig gjennomføring av mine hageplaner koster penger og krever tid. Men vi får se, hva vi får til i løpet av høsten. Satser på at det blir landbruk og bakside i første omgang.

 

Jeg vil notere kostnader og lage kalkyler 🙂

 

Les del 1

Les del 2

Vår hage: fremtidige prosjekter, del 2

På baksiden har vi plen (som er blandet med mose). Det er vår tanke å flytte morelltreet hit og plante et kirsebær tre. Vi satser på at det skal skape bedre drenering og tørke opp plenen litt.

Vi har også to ripsebusker på baksiden. Den ene ble skadet av rådyr og måtte klippes. Den andre var flink til å gi masse bær, dessverre har vi noen frekke fugler som spiste halvparten rett før jeg skulle dekke buskene. Skjønner ikke hvordan grønne bær kan smake godt.

Vi hadde en ubehagelig opplevelse i år med nettingen, en ung trost satt seg fast i den. Heldigvis klarte vi å slippe den løs. Men hendene ristet litt etter.

Det er blomster på skrå siden av huset, det er ikke en optimalt plass til høye planter pga tynt jordlag. Jeg har lyst til å lage ordentlig blomsterbed med lave stauder som passer steinbed. Flere av våre naboer har fine blomster, så jeg har omtrent peiling på hva jeg vil ha.

 

(Fortsettelse følger)

 

Les del 1

 

 

Vår hage: fremtidige prosjekter

For noen år siden skrev jeg om hageforandringen som vi gjennomførte. Det var veldig populært blant mine lesere og ble publisert på startsiden.
Vi er fornøyd med det vi har gjort, men allikevel har jeg tanker om hageprosjekter fremover.

Heldigvis har vi ikke så stor hage, Espen kalte den for hageflekk 😉 Selv om hagen er litt større enn det, krever den tid, energi og penger.
Jeg ville skaffe meg en oversikt over ting jeg vil endre, så det blir lettere for meg å ordne det.

Her er vår blomstrende side del som jeg ville fikse i år. På siden mot naboen bak buskene er det ca 1 meter med tom plass, enten med bare leire eller med fagerfredløs og vill bringebær. Målet her er å grave opp busker, grave bort leire jorden, sette hønsenetting (på grunn av jordroter), rette opp jord og sette buskene tilbake, men nærmere naboen.

 

I tillegg må vi sette drensrør bort fra huset. Etterpå legge gress (anbefaler ferdig plen).
Så klippe tjua grener som ble skadet av snøen fra ifjor.
Mange ting å ordne? Ja!

Det er tungt å grave opp leire jord, vi må ansette noen for å gjennomføre dette.
Forresten morelltreet må flyttes, da det står rett under et lus-angrep på andre trær. Så her vi må plante enten rhododendron eller peoner.

(Fortsettelse følger)

Min karrière som statist (forts.)

Les Del 1

 

Prosjekt “Harajuku” tok lang tid, siden innspillingen skjedde på Oslo S og det var veldig mange interesserte mennesker som ville bli med på kamera. Det var et bra team og hyggelige skuespillere som slo en prat med oss når det var ventetid.

 

Lene Kongsvik er helt nydelig! Jeg ble med i hennes serie og koste meg masse. Det var kjempekoselig innspilling av hagefest med hyggelig folk, selv om jeg ble solbrent.

 

Reklamen til Norsk tipping var det best betalte oppdraget, fikk en halvdags lønn for 15 minutters jobb. Det var et hasteprosjekt og jeg tror derfor det ikke ble vist på TV.

Et prosjekt til som ble kuttet – ” Stories from Norway” med Ylvis brødrene. Det var en hyggelig opplevelse, morsomme folk, godt kamera team, vi koste oss skikkelig med synging og innspilling. Til vår store skuffelse ble scenen byttet, med ett helt annet lokale og folk. Eneste som var det samme – sangen som jeg kunne flere måneder fremover. Ja ja, som som skjer.

 

Siste prosjekt før jeg fikk Anna ble filmen “Skjelvet”. Innspillingen av scener hvor jeg var med tok to dager, det var stort og kult! Jeg ble kjent med Opera bygget innefra og var bak kulissene! Det var stunt folk, flere tekniske effekter og team var profesjonelle på alle nivåer. Jeg ble veldig sliten, men det er så artig å se meg selv på kino og få meldinger fra bekjente om de så meg i filmen.

 

Jeg elsker å være statist og det ble til min hobby, som er ok betalt. Man kan tjene inntil kr 1000 pr oppdragsgiver skattefritt. Så lenge det er hobby og ikke virksomhet man skal leve av, blir inntekten uten skatt.